Meditatia

 Ce este Meditatia ?    Cum se face corect ? La ce se rezuma ?  


   Sunt diverse intrebari pe care multi si le pun cand aud pentru prima oara acest cuvant . Multe persoane sunt confuze , si chiar nu stiu ce inseamna aceasta practica atat de indepartata de lumea noastra . Doar in est si inspre ecuador pare ca se practica , dar de ceva timp , de cand cu asazisul sfarsit al lumii au inceput sa iasa la iveala diverse cunostinte , si parca tot mai multe persoane parca se intereseaza si incearca aceste practici care erau odata acoperite de voalul secretelor . 


 Definitia pe care o gasim in Wikipedia :

Meditația este un fenomen mental biofizic care descrie o stare de atenție asupra unui gând,asupra conștientuluisubconștientului sau incoștientului 
De obicei implică atenția spre gândirea însăși, dar fără a te lăsa dus de gânduri.

  Meditația naturală nu are de-a face cu nici un obiect, gând sau stare, ci se rezumă la simpla observare a tot ceea ce se afla in interior și exterior, se referă la cunoaștere, cu alte cuvinte este forma de a simți natural viața. Această meditație este prezentă la toate tipologiile de oameni, ea începe prin observarea simplă a respirației. Respiri deci exiști, iar dacă poți să fii conștient de acest fenomen exiști tot timpul vieții tale și astfel se scapă încet de prostie, ignoranță, aroganță, agresivitate, dispreț și nu rămâne decât pace, armonie, iubire, ințelegere, acceptarea realității care este uneori dură și astfel mergi inainte echilibrat, fără a te mai atinge factorii stresanți. 
Cu alte cuvinte, stresul distructiv îl transformi în bunătate rațională.





  •  Te pozitionezi cat mai confortabil posibil , indiferent ca stai pe fotoliu sau intins pe pat, nu conteaza. Cel mai important lucru inspre realizarea obiectivului este rezistenta la acele dorinte de miscare, pentru ca adevarata meditatie este dupa ce se instaleaza linistea in minte.
  •  Dupa vreo 15 minute de nemiscare si de observare a respiratiei , actiune care pe mine sincer ma ajuta enorm , incepe un sunet asurzitor care de fapt este corpul care se inunda cu melatonina de la glanda pineala , pentru adormirea corpului. 
  • Dupa alte 10 minute corpul incepe sa intre pe vibratia de acceptare a energiei cosmice, care se intampla de fiecare data cand noi dormim de altfel. Practic toti stim sa meditam dar nu ne dam seama pentru ca toti adormim inainte sa simtim energia pe care sursa o emana special pentru noi. La exact 30 de minute cand mintea noastra e linistita in totalitate si gandurile nu mai vin unul dupa altul , putem spune intradevar ca meditam . 

Se spune ca fiecare dintre noi trebuie sa mediteze pe zi in minute exact cati ani are de viata  ,pentru o sanatate perfecta si o intelepciune nemarginita. Practic meditatia are numai beneficii cand stai sa te gandesti , iar cand vine vorba despre cei care o recomanda ar fi o lista extrem de lunga incepand cu nume ca : Buddha , Issus , Einstein , Socrate , Issac Newton si multi altii , toate persoane care au schimbat tiparele si felurile de a privi lumea ce ne inconjoara.


  Nu accept donatii dar un share si un click pe unul dintre anunturi ma ajuta indeajuns !!